Kolmas MM-titteli toi Mineteille TUL:n Vuoden joukkueen tittelin

Kapteeni Emmi Nikkilä vastaanotti Kultaisen Kiekon

Tampereen Sisua edustava joukkuevoimistelun maailmanmestari Minetit on valittu TUL:n Vuoden joukkueeksi 2021. Voittajan julkisti TUL:n päivänä keskiviikkona 26.1.2022 Kauppaneuvos Kalle Kaiharin Tukisäätiön puheenjohtaja, itsekin maailmanmestari vuosimallia 1995, Raimo ”Raipe” Helminen.

Presidentti Urho Kekkosen ja kauppaneuvos Kalle Kaiharin ikuiseksi kiertopalkinnoksi vuonna 1977 luovuttaman Kultaisen Kiekon vastaanotti Minettien puolesta MM-kultajoukkueen kapteeni Emmi Nikkilä. Jääkiekkolegenda Helminen onnitteli etäyhteyden päästä Italian Alpeilta Bruneckin vuoristokaupungista, missä hän toimii monikansallisessa ICEHL-kiekkoliigaassa pelaavan HC Pustertal – Val Pusteria -joukkueen päävalmentajana.

Minetit saavutti 2021 MM-tittelin ohella EM- ja SM-hopeaa. Menestysjoukkueessa on mukana Tampereen Sisun voimistelijoiden lisäksi myös kolme Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionin urheilijaa. 

Minetit on joukkuevoimistelun todellinen pioneeri ja moninkertainen arvokisamitalisti. Marraskuussa kotikisoissa Helsingissä saavutettu MM-kulta oli jo järjestyksessään kolmas. Edelliset mestaruudet ovat vuosilta 2015 ja 2017.

Minetit, TUL:n Vuoden joukkue 2021:

Voimistelijat: Oona Haatanen (Illusion), Jessica Hakala (TaSi), Iinu Häkkinen (TaSi), Laura Kiljunen (Illusion), Adaliina Niininen (TaSi), Emmi Nikkilä, joukkueen kapteeni (TaSi), Siiri Puuska (TaSi), Neea Sivil (Illusion) ja Meeriellen Sukari (TaSi).

Valmennusryhmä: Titta Heikkilä ja Teija Kukkala, vastuuvalmennus, Antton Laine, koreografia ja valmennus.

Jukka Suomela

Minetit juhli joukkuevoimistelun maailmanmestaruutta kotikisoissa Helsingin jäähallissa marraskuussa 2021.