Saga Vanninen on tällä hetkellä ylivoimaisesti maailman paras 7-ottelija alle 20-vuotiaiden sarjassa. Nuorten MM- ja EM-kullan jatkeeksi jännitetään, yltääkö hän alkavalla kaudella jopa ikäluokkansa 20 vuotta vanhaan ME-tulokseen 6542. Kuva Urheilugaala

Saga Vanninen Vuoden nuori urheilija 2021

Urheilutoimittajain Liitto valitsi Tampereen Pyrinnön todellisen moniottelijalupauksen Saga Vannisen  Vuoden nuoreksi urheilijaksi 2021. Vanninen voitti viime kaudella seitsenottelussa alle 20-vuotiaiden MM- ja EM-kultaa, jälkimmäisen SE-pistein 6271. Hän sai tittelin ohella tunnustuksena Uno-pokaalin Urheilugaalassa, joka jouduttiin jo toistamiseen järjestämäään koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä Hartwall Arenalla Helsingissä.

Vasta 18-vuotias Vanninen voitti jo 2020 Kalevan Kisoissa Turussa ensimmäisen aikuisten sarjan SE-mitalinsa tehden tuolloin sekä 17- että 19-vuotiaiden Suomen ennätyksen 5861, mikä riitti seurakaveri Maria Huntingtonin vanavedessä hopealle. Viime kesänä Tallinnan EM-kilpailuissa ennätys parani peräti 410 pistettä ja voittomarginaali hopeamitalistiin oli ylivoimaisesti 393 pistettä.

Jo neljä kertaa Kauppaneuvos Kalle Kaiharin Tukisäätiön nuoriso- ja kannustusstipendeillä 2020 ja 2021 palkittu tamperelaisen tie on auki yhä suurempiin saavutuksiin – etenkin, kun hän kisaa yhä alkavalla kaudellakin alle 20-vuotiaiden statuksella. Matkaa ikäluokan maailmanennätykseen on 271 pistettä, jonka haltija on ruotsalainen yleisurheilun supernainen, yhdeksänkertainen arvokisojen kultamitalisti Carolina Klúft.