Vuoden Urheilija 2020

Lukas Hradecký

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija 2020 -äänestyksen voitti Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecký. Hän sai 2 768 pistettä ja 132 ykkössijaa.

Hradecký pelasi Suomen kaikissa kuudessa Kansojen liigan ottelussa täydet minuutit ja oli maajoukkueen ehdoton tukipilari pelistä toiseen. Suomi voitti Kansojen liigan kuudesta ottelustaan neljä ja hävisi kaksi. 12 pistettä oikeuttivat kakkossijaan B-tason lohkossa 4.

Seurajoukkueessaan, Saksan Bundesliigassa pelaavassa Bayer Leverkusenissa Hradecký oli koko kuluneenkin vuoden selkeä ykkösmaalivahti. Hänen vahvan panoksensa myötä Bayer Leverkusen sijoittui Bundesliigassa kaudella 2019–2020 viidenneksi ja ylsi Saksan cupin finaaliin.

Syyskaudella 2020 Hradecký oli edelleen Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti. Bayer Leverkusen oli sarjakärjessäkin osan syyskautta.

Lukas Hradecký on kaikkien aikojen neljäs Vuoden urheilijaksi valittu jalkapalloilija ja myös kaikkien aikojen neljäs tuon tittelin saanut joukkueurheilija. Aiemmat ovat olleet Jari Litmanen (1995), Sami Hyypiä (2001) ja Teemu Pukki (2019).

Hradecký ylsi nyt neljännen peräkkäisen kerran Vuoden urheilija -äänestyksessä kymmenen parhaan joukkoon. Äänestysmenestys on ollut nousujohteista: vuonna 2017 hän oli kymmenes, vuonna 2018 kuudes, vuosi sitten toinen ja nyt ykkönen.

Lukáš Hrádecký

Lukáš Hrádecký

Lukas Hradecký (s. 24. marraskuuta 1989, Bratislava, Tšekkoslovakia) on suomalainen jalkapalloilija, joka pelaa maalivahtina Saksan Bundesligan Bayer Leverkusenissa ja Suomen A-maajoukkuessa. Hradeckýn veljet Tomas Hradecký ja Matej Hradecký ovat myös jalkapalloilijoita.