KULTAINEN KIEKKO -POOLI

Suomalaisen urheilun ja liikunnan hyväksi

Taustaa ja poolin esittely

Kauppaneuvos Kalle Kaiharin Tukisäätiö
Mukana Vuoden Urheilijan palkitsemisessa

Presidentti Kekkonen ja kauppaneuvos Kaihari lahjoittajina

Presidentti Urho Kekkonen ja kauppaneuvos Kalle Kaihari lahjoittivat Kultaisen kiekon jaettavaksi kiertopalkintona Urheilutoimittajain Liiton jäsenkunnan valitsemalle Vuoden Urheilijalle. Riitta Salin (o.s. Hagman) sai kunnian olla ensimmäinen kiekon vastaanottaja saavutettuaan Vuoden Urheilijan tittelin 400 metrin juoksun Euroopan mestarina ME-ajalla 50,14 vuonna 1974. Kultaisen kiekon jako televisioidaan vuosittain suorana lähetyksenä Suomen Urheilugaalan kohokohtana. Vuoden Urheilija saa itselleen muistoksi myös Urheilugaalan lahjoittaman Uno-pokaalin.

Kultainen kiekko -stipendejä journalisteille ja nuorille

Urheilugaalasta 2017 alkaen Kauppaneuvos Kalle Kaiharin Tukisäätiö muistaa vuosittain yhdessä Kultainen kiekko -poolikumppaneittensa kanssa stipendeillä urheilujournalisteja valtakunnallisesti ja nuoria urheilulupauksia paikallisesti. Kultainen kiekko -stipendit jaetaan Suomen Urheilugaalassa Urheilujournalismi-palkintoluokan ehdokkaille ja Hämeen Urheilugaalan yhteydessä pirkanmaalaisille nuorille.

Kultainen kiekko -pooli mukana Suomen ja Hämeen Urheilugaaloissa

Kultainen kiekko -poolin jäsenenä on oikeutettu osallistumaan kutsuvieraana Suomen Urheilugaalaan ja Hämeen Urheilugaalaan palkitsemaan Urheilujournalismi-palkintoluokan ehdokkaita sekä pirkanmaalaisia ja tamperelaisia urheilun sankareita ja nuoria lupauksia. Kultainen kiekko -poolin jäsenille järjestetään myös BtoB-tapaamisia mm. jääkiekon parissa KHL- ja SM-liigaotteluissa. Poolikumppani saa lisäksi näkyvyyttä kultainenkiekko.fi/- ja hameenurheilugaala-fi-sivustoilla, Aamulehdessä ja Urheilutoimittajain Liiton gaalajulkaisussa.

Lisätietoja:

Tuomo Huhtanen 044-9722529, tuomo.huhtanen@gmail.com
Jukka Suomela 0400-617761, gorm.oy@gmail.com

Kultainen Kiekko -poolin kumppanit

Urheilun puolesta

RATINA